2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

MISSZIÓ MA – KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS


A Pünkösdi Teológiai Főiskola „Misszió Ma” címmel tartott kerekasztal beszélgetést pénteken, melyen egyházunkat Pásztor Zoltán képviselte. Évi konferenciánk laikus elöljárója bemutatta egyházunk missziós tevékenységének alapjait, a beszélgetés egyetlen nem teológus résztvevőjeként kiemelve a metodista mozgalomra jellemző laikus szerepvállalást. A beszélgetés különböző felekezeti háttérrel és missziós látással rendelkező szereplői egyetértettek abban, hogy az örömhír tartalma nem változott az elmúlt évszázadokban, ám ahogy azt Dani Eszter, református lelkész hosszabban is kifejtette, formája a kulturális kontextustól függ.

A felekezeti sokféleség különbözőségei időről időre egy-egy közös projekt során erősíthetik egymást – így gondolhatunk a közelgő Reménység Fesztiválra, amelyről Papp János, baptista lelkész a szervezők részéről részletesen is beszámolt. A beszélgetésről, melyen Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke mellett Pintér Imre pünkösdi és Deák László evangélikus lelkészek is részt vettek, hamarosan hangfelvétel és írásos beszámoló is megjelenik majd az Eleven Rádióban és a pünkösd.ma című lapban és honlapon.”

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

KÖZÖS IMÁDSÁG, KÖZÖS OTTHONUNKÉRT – COP28 KLÍMACSÚCS (DUBAI)

A magyarországi egyházak teremtésvédelmi szerveinek és szervezeteinek ökumenikus közössége hív minden keresztény közösséget, hogy csatlakozzanak ...