2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

VÉGREHAJTÓ BIZOTTSÁGI (EXEKUTIVKOMITEE) ÜLÉS SZERBIÁBAN


A püspöki kerület (centrákonferencia) Végrehajtó Bizottsága (Exekutivkomitee) az elmúlt héten első alkalommal ülésezett Szerbiában. Tavaszias szép időjárás és a helyi metodisták nagy vendégszeretete fogadta a résztvevőket. Az Újvidék melletti Kisac-on a bizottság 12 országból érkező 35 képviselője volt együtt a metodista Élim Kápolnában. A bizottság a centrálkonferencia munkamódszereinek módosításáról határozott abból a megfontolásból, hogy a különböző országok még hatékonyabban megismerhessék egymás szolgálatait.


A tagok több éves folyamatot lezárva rögzítették a püspök szolgálati idejének kereteit (négy év után újraválaszthatóság, mely nyugdíjazásig szól). Jóváhagyásra került két próbatliturgia (a betegek megkenéséről). A román metodista missziót a bizottság hivatalosan is a Bolgár Évi Konferenciához csatolta. A lengyel Évi Konferencia a centrálkonferenciából való kiválás útján halad tovább, a bizottság így egy munkacsoportot bízott meg a további lépések előkészítésével.

Határoztak a 2013-as centrálkonferencia témájáról is (helyszín: Winterthur, Svájc). Döntöttek arról is, hogy 2013-tól felállításra kerül egy ideiglenes járadékrendszer a nyugdíjas lelkészek számára. A tanácskozás fontos része volt különböző szerbiai gyülekezetek meglátogatása, amelyek során Isten erejéről tanúskodó bizonyságtételek, imádságok, énekek hangoztak el.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...