2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

REMÉNYSÉG FESZTIVÁL – BUDAPESTEN IS!


A rendszerváltás óta hatalmas előrelépést tettek Magyarországon a keresztény lelkészek, gyülekezeti vezetők a jó hír terjesztésében, több templom, gyülekezeti ház épült, egyre szélesebb körben lehet terjeszteni az evangéliumot. Évről-évre sok-sok magyar ember dönt Jézus Krisztus mellett. Az erős alapokon álló egyházak már a jövőbe tekintenek, és együttes erővel imádkozzák Jábec imáját: &Jabéc segítségül hívta Izráel Istenét, és ezt mondta: Bárcsak nagyon megáldanál engem, és kiszélesítenéd határomat, velem lennél, és megoltalmaznál a bajtól, hogy ne érjen fájdalom! És megadta neki Isten, amit kért. (1. Krónika 4:10) Hazánk vezető egyházai összefogtak, és meghívták Franklin Graham evangelistát, igehirdetőt, hogy Budapesten is hirdesse Jézus Krisztus evangéliumát. A Billy Graham Evangelizációs Társaság elfogadta a meghívást.

Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy 2012. június 1-3 között Reménység Fesztivált szerveznek a magyarországi keresztény közösségek a Billy Graham Evangelizációs Társasággal közösen. A háromnapos, ingyenes rendezvénynek a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont.

Franklin Graham járt már Magyarországon édesapjával, Billy Graham-mel, és megtiszteltetésnek érzi, hogy személyesen is hirdetheti a jó hírt Budapesten. Örömmel hallgatja a magyarországi beszámolókat, amelyek szerint a különböző keresztény felekezetek, teológiai nézetkülönbségeiket félretéve közösen készülnek a Reménység Fesztiválra. Franklin Graham gyakran idézi édesapja szavait. &Az evangelizációk előkészületekor három dologra van szükség: imára, imára, és imára.&

A rendezvény mindhárom napján lehetőség lesz arra, hogy lelki tanácsadásban részesüljenek azok, akik a reménység valódi forrását keresik. Ezer főből álló tanácsadói szolgálat felállításán dolgozik a Reménység Fesztivál Iroda számos önkéntessel.

A zenei programok részét képezi a szintén ezer tagot számláló kórus is. Világhírű keresztény előadók (mint például Michael W. Smith, Ernie Haase és a Signature Sound, Parachute Band, Casting Crowns) is segítik a közös cél elérését, eleget téve Jézus Krisztus megbízatásának: &Tegyetek tanítvánnyá minden népeket.& Máté 28:19

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

IMAKÖZÖSSÉGBEN A SZENTFÖLDI KERESZTÉNYEKKEL

Az Izrael és Hámász közötti háború kitörésének (amely a Hámász terror támadásával kezdődött október 7-én) ...