2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

2012-ES ALIANSZ IMAHÉT MEGNYITÓ NYÍREGYHÁZÁN


A 2012. esztendő első munkanapjának estéjén meglátogatták az Aliansz vezető tisztségviselői a nyíregyházi protestáns közösséget, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség &teltházas& templomában, ünnepélyes istentisztelet keretében megtartották az idei imanyolcad országos megnyitóját, amelynek főtémája: &Átformál az Úr Jézus Krisztus!& Egyházunkat Szuhánszky T. Gábor az Aliansz főtitkára képviselte. (Szöveg: Garai András)

A házigazda gyülekezet lelkipásztora, Jónás Miklós köszöntötte a jelen lévő, minden nyíregyházi protestáns felekezetből összegyűlt sokaságot és a szövetség országos vezetőit, akik az alábbi sorrendben szolgáltak a kétórás megnyitó istentiszteleten.

Iglódi László (a MET alelnöke) köszöntője után Andrew Morgan kapitány, az Üdvhadsereg magyarországi vezetője mondott imát, majd D. Szabó Dániel, az aliansz elnöke tartotta meg ünnepélyes megnyitó beszédét. Az énekkar szolgálata után dr. Mészáros Kálmán alelnök (a baptista egyház elnöke) igehirdetése következett. A programban hétfőre kijelölt ige (1Pt 2,3&5.9.21&25) alapján szólt a szenvedő Úrról, aki átformál minket is.

&Hű Jézusom kezébe teszem kezem le én!& & zengte a gyülekezet válaszul, majd Szeverényi János alelnök (az evangélikus egyház országos missziói lelkésze) szenvedélyes hangon szólt az egybegyűltekhez a második napra kijelölt ószövetségi igék (Ézs 53,4&6) alapján szintén a szenvedő Úrról, aki átformál minket is.

Szuhánszky T. Gábor, a szövetség főtitkára (metodista lelkipásztor) közös hálaadó, bűnbánó és kérő imádságra hívta az imanyolcad résztvevőit. A megszólalók elmondott könyörgéseire, dicsőítő szavaira hangos ámennel felelt az ökumenikus gyülekezet. Záró imádságot és áldást Pataki Albert alelnök (a pünkösdi egyház elnöke) mondott, végül a gyülekezet énekszóval is megvallotta: &Ó, mily hű barátunk Jézus!&

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...