2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

1353 – ADVENTI ADOMÁNYVONAL


Advent első vasárnapján részt vettem az Ökumenikus Segélyszervezet 16. Országos Adventi Pénzadomány gyűjtésének Sajtótájékoztatóján. A szolidaritás fontosságára, az összefogásra a Segélyszervezet óriási élőképpel hívta fel a figyelmet. Lévai Anikó, jószolgálati nagykövet, az idei felhívás &ÉTELT az éhezőnek, OTTHONT az otthontalannak, ESÉLYT az esélytelennek& mottójára utalva kifejtette, hogy a Segélyszervezet lehetőség szerint mindig komplex segítségnyújtásban gondolkodik.

Lehel László, elnök-igazgató, a Segélyszervezet 20 éves idei jubileumára utalva elmondta, az eltelt két évtized alatt a szervezet dinamikus növekedést tud maga mögött.

A rászorulókért végzett munka nem áll meg csupán a végrehajtásnál, hanem tevékeny, aktív és kreatív módon kívánja formálni a hazai szociálpolitikát is. A Segélyszervezet rászoruló családokért végzett munkát elsősorban adományokból végzi, így különösen nagy öröm, hogy idén először az adományozók már egyszerű módon, telefonjuk segítségével is tudnak csatlakozni a gyűjtéshez.

Hogyan segíthet?

Advent első vasárnapjával meghirdetett adománygyűjtés 2011. December 31-ig tart. Ebben az időszakban a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 Ft-tal lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet rászorultakat támogató munkáját. A 11705008-20464565-ös adomány-számlaszámra postai-, vagy banki befizetéssel és internetes átutalással, az &Advent 2011& megjelöléssel lehet eljuttatni a felajánlott összeget.

Sztupkai Gergő

a Szociális Bizottság elnöke

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ZÖLD ÚT A REGIONALIZÁCIÓS EGYHÁZSZERVEZETNEK – GENERÁLKONFERENCIA 3. NAP

A Generálkonferencia 3. napi (április 25.) plenáris ülése két történelmi pillanatot hozott: elfogadtak egy alkotmánymódosítást, ...