2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ÖRÖMHÍR A NAGYVÁROSNAK! – GYÜLEKEZETPLÁNTÁLÓ KONZULTÁCIÓ


Egyre nyilvánvalóbb az a tény, hogy Európa egy nagyon nehéz missziós terület. Ez különösképpen érvényes a nagyvárosok esetében. A nagyvárosi lelkészek gyakran túlterhelteknek és a nehézségeikkel magukra maradottaknak érzik magukat. Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő &Örömhír a nagyvárosnak& című konzultáció (Budapest, 2011. szeptember 19-20.) lehetőséget kíván teremteni arra, hogy a résztvevők új szemszögből tekintsenek a Kelet-Közép-Európa kontextusában zajló gyülekezetplántálás és gyülekezet-megújulás ügyére.

Akadályok és lehetőségek a nagyvárosi gyülekezetek plántálásában és megújításában

&Örömhír a nagyvárosnak & III.& Konzultáció

Egyre nyilvánvalóbb az a tény, hogy Európa egy nagyon nehéz missziós terület. Ez különösképpen érvényes a nagyvárosok esetében. A nagyvárosi lelkészek gyakran túlterhelteknek és a nehézségeikkel magukra maradottaknak érzik magukat. Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő &Örömhír a nagyvárosnak& című konzultáció lehetőséget kíván teremteni arra, hogy a résztvevők új szemszögből tekintsenek a Kelet-Közép-Európa kontextusában zajló gyülekezetplántálás és gyülekezet-megújulás ügyére.

A rendezvény egyúttal alkalmat nyújt a tapasztalatok őszinte megosztásából fakadó együttműködés megalapozására, a szolgálati terhek közös viselésére és a missziós munkában való személyes megújulásra is.

Látni fogjuk, hogy Isten él és munkálkodik a nagyvárosi kontextusban is; látni fogjuk azt is, hogy Isten mi mindent tesz embereken keresztül.

A konzultációra szeretettel várjuk mind a gyülekezetplántálókat, mind pedig a különböző felekezetek nagyvárosi lelkipásztorait. Azokat is várjuk, különösen a Kárpát-medencéből, akik még csak most készülnek nagyvárosi szolgálatra, vagy akik most terveznek szolgálatot kezdeni ebben a régióban.

A konzultáció a seattle-i Bakke Graduate University (BGU), a Károli Gáspár Református Egyetemhez tartozó Közép- és Kelet-európai Missziói Tanulmányi Intézet (KMTI), valamint a Dunamelléki Református Egyházkerület, a Dunántúli Református Egyházkerület, a Magyarországi Baptista Egyház és az Evangéliumi Aliánsz gyülekezetplántálói hálózata együttműködésével kerül megrendezésre.

A konzultáció 2011. szeptember 19-én hétfőn reggel 9:30 órakor kezdődik, és szeptember 20-án délután 4:00 óráig tart. Helyszín: Ráday Konferencia Központ,1092 Budapest, Ráday utca 28.

A részvételi díj 6000,& Ft. Néhány kivételes, indokolt esetben lehetőségünk lesz hozzájárulni az útiköltség megtérítéséhez is.

A konferencia nyelve: angol és magyar.

Tolmácsolást biztosítunk. Jelentkezési lap letölthető:

https://docs.google.com/document/d/1tBxKSCDvJFJAPQ_ZYAK3rqOcn6k1yieUXAt_9r_9e_0/edit?hl=en_GB&authkey=CLLSzZsG

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...