2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ÖKUMENIKUS TANÁCSI ÁLLÁSFOGLALÁS A KERESZTÉNYÜLDÖZÉSRŐL

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Vallási Dialógus Bizottsága 2011. február 9-i ülésén számba vette világszerte azokat az eseményeket, híreket, amelyek direkt és indirekt, burkolt vagy brutálisan nyílt keresztyénellenes és keresztyénüldöző eseményekről számoltak be. A kép szomorúan megrázó, tendenciájában pedig egyértelműen mutatkozik a keresztyének üldözésének erősödése a világ sok országában.

Ezért Isten iránti hálával és elismerő örömmel veszi tudomásul az Európai Parlament 2011. január 20-án elfogadott &Keresztyének helyzetéről a vallásszabadság védelmének fényében& című rezolúcióját. Külön örömmel nyugtázza, hogy ezt a rezolúciót az Európai Tanács soros elnöke Orbán Viktor magyar miniszterelnök kezdeményezte, terjesztette elő.

A bizottság megrendüléssel tárgyalta a kopt keresztyéneket ért sorozatos támadásokat, ugyanakkor elismeréssel nyugtázta a magyar Külügyminisztérium 2011. január 12-i közleményét a kopt keresztyének ellen elkövetett alexandriai merénylet elítéléséről.

Kiadja a MEÖT főtitkára

Budapest, 2011. február 9.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...