2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

METODISTA EGYHÁZTÖRTÉNETI KONFERENCIA

2010. augusztus 10. és 15. között a budapesti egyházközpont adott otthont az Európai Történeti Konferenciának. Az Európai Metodista Tanács Történeti Bizottsága ötödik alkalommal rendezett történeti konferenciát, amelyen meghívott előadók jártak körbe egy témát, ezúttal a metodista egyházak háború utáni történetét (1945 és 1965 között). A képen a résztvevők.


A cél minden alkalommal az, hogy ne csak szakemberek, hanem a történelem iránt érdeklődő laikusok, lelkészek is megismerkedjenek a metodista történelem egy-egy szeletével. A konferencia programját az előadások mellett gyülekezetlátogatás (ez alkalommal Budakeszin jártak a vendégek) és egy magyar est színesítette, ahol a miskolci Esterházy-kórus egyházi témájú kórusműveket szólaltatott meg.

Az idei konferencia újdonsága volt, hogy az Amerikai Történeti és Levéltári Bizottság augusztus 9-10-én itt tartotta éves ülését, és többen az európai konferencián is részt vettek, személyessé téve a sok évtizedre visszatekintő kapcsolatokat az amerikai és az európai metodista egyházak között.

A konferencia úrvacsorai közösséggel zárult az Óbudai Metodista Gyülekezettel közösen ünnepelt istentiszteleten vasárnap délelőtt. Az úrvacsorát Patrick Streiff püspök és Csernák István szuperintendens osztották.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...