2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ÖKUMENIKUS ISTENTISZTELET

&Az államalapítás mindannyiunk ünnepe, mert őseink részt vettek annak eseménysorában, aztán ezer esztendőn keresztül őrizték, védték ennek az országnak tisztességét, becsületét, megmaradását. Ezért Istennek adunk hálát együtt, ökumenikusan, keresztyén elkötelezettséggel, a nemzeti összetartozás és segítés jegyében& & fogalmazott Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök augusztus 19-én csütörtökön este Budapesten, az augusztus 20-i állami ünnep előestéjén tartott ökumenikus istentiszteleten.

&Első királyunk tisztában volt vele, hogy tudatos döntése, amellyel a magyarságot integrálta az európai keresztyén népek közösségébe, következményekkel jár. Ezek a következmények jelentek meg az általa hozott törvényekben, a beilleszkedést és a megmaradást segítő döntésekben, egy nemzet közösségtudatának megszilárdításában& & fogalmazott Bölcskei Gusztáv református püspök az ünnepi igehirdetésében.

Az istentisztelet után a megszelt kenyereket a gyülekezet tagjainak osztották, az összegyűlt perselypénzt pedig a MEÖT az árvízkárosultak javára ajánlotta fel.

Az ökumenikus ünnepi istentiszteleten szolgálattevőként részt vett továbbá Márkus Mihály ny. református püspök, Paskai László katolikus bíboros, Ittzés János evangélikus püspök, Csernák István metodista szuperintendens, Mészáros Kálmán baptista egyházelnök, Kalota József ortodox érseki vikárius, Kocsis Fülöp görög katolikus püspök és Denis Moss anglikán kanonok.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...