2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ELKÉSZÜLT A WESLEY PRÉDIKÁCIÓK 3. KÖTETE!

“A kedves olvasó John Wesley Prédikációk című háromkötetes magyar kiadásának utolsó kötetét tartja a kezében. Hosszú és fáradságos volt az út, amit megtettünk, hogy ez a három kötet magyar nyelven is hozzáférhető legyen. Nyolc évvel ezelőtt fogant meg a gondolat hat, Magyarországon hosszabb, vagy rövidebb ideje tevékenykedő wesleyánus egyház és missziós szervezet vezetőinek fejében, hogy közös munkával nem csak azt tudjuk bemutatni ennek a világnak, hogy a krisztusi szeretet és egység létezik, hanem közös erőfeszítéssel, más önállóan talán nehezebben kivitelezhető feladatokat is megvalósíthatunk.”
“Ilyen közös feladattá vált John Wesley 52 prédikációjának kiadása is. A választás azért esett az angol nyelven “alap prédikációknak” nevezett prédikációgyűjtemény kiadására, mert ezek azok a prédikációk, amelyek összefoglalják Wesley tanításának lényegét, és így kiindulópontként szolgálnak minden Wesley teológiáját követő egyház számára. Egy másik fontos érv a prédikációk kiadását illetően az, hogy mindig célravezetőbb elsődleges forrásokból szerezni az információnkat, mint mások által feldolgozott és sokszor sajátos értelmezéssel papírra vetett gondolatokra támaszkodni.” (Részlet Gusztin Imre Előszavából)

John Wesley: Prédikációk III.
Fordította: Bedőné Krisz Éva
Szerkesztette: Pásztor Péter
Szakmailag ellenőrizte: Hecker Frigyes

Ára: 1990 Ft

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BEFEJEZŐDÖTT A BUDAKESZI ENERGETIKAI FELÚJÍTÁS

2023. február 15-án befejeződött a Magyarországi Metodista Egyház Budakeszi Márta Mária Otthon (1298 helyrajzi számú, ...