2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

SZUPERINTENDENS TALÁLKOZÓ – BRAUNSFELD

Öt püspök és negyvenhat szuperintendens részvételével zajlott december első napjaiban a németországi Braunfelsben az európai szuperintendens találkozó. Első alkalommal fordult elő, hogy mind a négy püspöki kerület (német, közép- és dél-európai, észak-európai, eurázsiai) jelen volt a kabinetülésen. Robert Schnase amerikai püspök személyében vendége is volt a konferenciának. Schnase püspök öt előadásában a gyülekezeti élet gyakorlati kérdéseiről beszélt.

Az előadások címei: Radikális vendégszeretet, szenvedélyes istentisztelet, a hitélet tudatos megerősítése, nehéz kérdések feloldására irányuló szolgálat, nagyvonalú áldozatkészség voltak Nagy érdeklődés és aktív eszmecsere kísérte az előadásokat. A konferencia az úrvacsora ünneplésével és Hans Växby eurázsiai püspök igehirdetésével zárult. Jó volt találkozni a tőlünk távolabb élő szuperintendensekkel, érdeklődve figyelni beszámolóikat többek között a föld legészakibb metodista gyülekezetéről (Norvégia), az Urálon túli területekről, vagy az újjáalakult lett, litván és ukrán évi konferenciákról, és az albániai misszióról.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ÖKUMENIKUS ISTENTISZTELETTEL KEZDŐDÖTT AZ ÚJ KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK BEIKTATÁSÁNAK NAPJA

Május 14-én szombaton reggel Ökumenikus Istentisztettel kezdte meg a napot Magyarország új köztársasági elnöke, Novák ...