2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

TÍZÉVES AZ EVANGÉLIUMI SZABADEGYHÁZAK SZÖVETSÉGE

Az Evangéliumi Szabadegyházak Szövetsége (ESZSZÖV) megalakulásának tíz éves évfordulójára a tagegyházak képviselőinek és számos vendég jelenlétében jubileumi konferenciát rendeztek. A konferencia helyszíne a Mahanaim Gyülekezet székháza volt.

A konferencián értékes előadások hangzottak el. Fábián Attila a szervezet elnöke &A szabadegyházi lelkiség bibliai gyökereiről& beszélt. Dr. Szigeti Jenő adventista egyetemi tanár előadásának a címe: &A Szabadegyházak Szövetségének létrejötte, történelmi küldetése& volt. A harmadik előadást dr. Hecker Frigyes metodista lelkész, az ESZSZÖV volt elnöke tartotta, &A szabadegyházi lelkiség gyümölcsei és ígéretei& címmel.

Az előadásokat fórumbeszélgetés követte, sok értékes hozzászólással és jövőbe mutató utalással.

A konferenciát megtisztelte jelenlétével és gazdag tartalmú köszöntő szavaival dr. Bóna Zoltán a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára. Gulyás Kálmán államtitkár üdvözlő szavait Egyed Albertné Németh Judit kormánytanácsadó közvetítette.

Az ESZSZÖV-nek kezdettől aktív tagja a Magyarországi Metodista Egyház. Jelenleg metodista elnökhelyettese van a szervezetnek, Hecker Róbert szolnoki lelkészünk személyében, aki a konferencia egyik szervezője, illetve levezető elnöke volt.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...