2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

GYERMEKCSENDESNAPOK JÁNOSHALMÁN

Immár harmadik alkalommal rendeztük meg nyári gyermek csendes-napunkat Jánoshalmán, június 21. és 26. között. A „gyermekcsendesnap” tulajdonképpen nem jó kifejezés, hiszen a 6-16 éves korosztály képviseltette magát. A tábor létrejöttének gyermekmunkás testvéreink nagy anyagi áldozathozatala az előfeltétele: az évközben kapott hitoktatói juttatásokat ezúttal is összegyűjtöttük, és a táborköltség fedezésére fordítottuk, ezáltal biztosítva fiataljaink számára az igen kedvezményes részvételi díjat. A csendesnap 38 résztvevője számára a programokat szintén gyermekmunkásaink biztosították: a 8 gyermekmunkás 4 korosztályos csoportban dolgozta fel a résztvevőkkel a napi témát. Az összefoglaló cím így szólt: „Kísértések között önálló döntéseket hozni”.


Célkitűzésünk az volt, hogy fiataljainkat egy olyan evangéliumi életszemlélet követésére bátorítsuk, mely föl meri vállalni az önálló döntések meghozatalát akkor is, ha a többség ezért kigúnyolja, netán megveti őket. Ugyanakkor arról is beszéltünk, hogy micsoda öröm az, ha az ember belső meggyőződése szerint, és nem pedig a többség előtt meghunyászkodva él.

A Szentlélek különleges kiáradásának lehettünk tanúi az utolsó este, amikor a résztvevő fiataloknak majd a fele adta át a szívét Jézus Krisztusnak, a lelkigondozói beszélgetések során egészen konkrétan megnevezve azokat a bűnöket, melyek őket eddig a Krisztusban elnyerhető szabad élet örömeitől elzárták. (Hecker Róbert)

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...