VASÁRNAP KEZDŐDIK A 2018-AS ÖKUMENIKUS IMAHÉT 2018.01.18.

Budapest, 2018. január 18., csütörtök (MTI) - Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitó istentiszteletét a budapesti Szent István-bazilikában tartják - közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) az MTI-vel. A MEÖT és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közös programját megnyitó szertartást Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke vezeti.


ÜLÉSEZETT A WESLEY SZÖVETSÉG VÉGREHAJTÓ BIZOTTSÁG 2018.01.17.

A Filippi gyülekezetnek írott "öröm levelével" kezdte meg idei első ülését a Wesley Teológiai Szövetség Végrehajtó Bizottsága. A január 16-án tartott találkozón elhangzott, hogy Pál apostol a nehézségek közepette is (filippi börtönében vagy római fogságában) megtalálta speciális küldetést a misszióban. A Wesley Szövetség is arra törekszik, hogy a teológiai képzése által, a kiadványain és konferenciáin keresztül betöltse missziós feladatait. A VB ülés fő feladata a 2018. február 1-re tervezett éves közgyűlés előkészítése volt.

2018 ELSŐ KÖRZETI KONFERENCIÁJA 2018.01.15.

Január 14-én délután tartották a Nyíregyházi Körzeti körzeti konferenciáját. A közgyűlést dr. Khaled A. László szuperintendens vezette, 45 fő részvételével, a debreceni gyülekezetet 3 tag képviselte. A konferencián számos beszámoló hangzott el (egyetemi filmklub, házicsoportok, ifi és gyermek szolgálatok, honlap, pékség misszió, stb.), valamint lezajlottak a soros választások is. A körzet laikus elöljárója Pásztor István lett, az évi konferenciai küldött pedig Jenei Grethe. Isten kegyelmes vezetését kívánjuk a fejlődő nyíregyházi közösségnek, és a megválasztott új egyházi tisztségviselőknek. Az Úr kegyelme és igazsága vezessen mindnyájunkat szolgálatainkban.

GLS VEZETŐI ESTÉK SZEKSZÁRDON 2018.01.14.

Gyurkó Donát metodista lelkész szervezésében GLS vezetői esték indultak Szekszárdon. A helyi metodista gyülekezetben január 11-én csütörtök este több mint harmincan gyűltek egybe az egyházi és civil életből egyaránt. A résztvevők közötti közös pont ezúttal a vezetésben és vezetői szolgálatban való részvétel volt. Az első estén Bill Hybels - aki a 25 ezer tagú Willow creek gyülekezet alapítója és lelkésze - bevezető előadását hallgatták meg a jelenlevők, amely a 2017 októberi budapesti GLS konferencia kezdő előadása is volt.

LÁTOGATÁS A KAPOSVÁRI KÖRZETBEN 2018.01.11.

Január 10-én dr. Khaled A. László szuperintendens látogatást tett a Kaposvári Körzetben. A délután során találkozott Hetesen a körzet elöljáróságával, ahol a helyi gyülekezet jövő évi terveiről folyt a beszélgetés. Vigh Bence a körzet lelkésze kora délután kórházi istentisztelet tartott, majd este 18 órától az Aliansz Imahét alkalmából az idén 20 éves Golgota Gyülekezetben prédikált.

OLVASD AZ ÍRÁST! 2018.01.09.
ALIANSZ NYITÓISTENTISZTELET (2018. JANUÁR 7.) 2018.01.08.
A SZÖVETSÉG MEGÚJÍTÁSA 2018.01.07.

2018 első vasárnapján tartotta több gyülekezetünk is szövetségmegújító istentiszteletét. A metodista közösségek sajátos liturgiai rendje ez, amelyet rendszerint az úrvacsorai közösséggel együtt ünnepelünk. Ezt az istentiszteletet általában újév napján vagy az év első vasárnapján tartjuk, de kapcsolódhat más eseményhez is. Gyülekezeteinkben általában minden év első istentisztelete szövetségmegújító. A szövetségmegújító istentisztelet fontos részei: könyörgés tiszta szívért, tanítás (Jn 15,1-8 szerint), imádat, hálaadás, bűnvallás és a szövetség megújítása. Az istentisztelet középpontjában a szövetségmegújító imádság áll, amelynek egyik kulcsmondata: "Nem vagyok többé a magamé, hanem a tiéd!"

KEZDJÜK EGYÜTT IMÁDSÁGBAN, KRISZTUSSAL - ALIANSZ IMAHÉT 2018 2018.01.06.

Az Aliansz Imahétre minden év első teljes hetében (2018-ban, január 7 – 14. között) kerül sor, vasárnaptól-vasárnapig. Ilyenkor hálát adunk Istennek az elmúlt időszakért, a jelenlétéért, áldásaiért, és az Ő kezébe helyezzük életünket, szolgálatunkat, az előttünk álló esztendőt, illetve megtapasztaljuk és megerősítjük testvéreinkkel Krisztusban való egységünket. Ennek kiemelt alkalma az Aliansz Imahét megnyitója, amire 2018. január 7-én 17.00-kor kerül sor a Skót Misszió templomában (Budapest, VI. ker. Vörösmarty u. 51.).


AZ ÉV ELSŐ EGYHÁZTANÁCS ÜLÉSE 2018.01.05.

Január 5-én pénteken tartotta a 2018-as év első ülését az Egyháztanács. A tanácskozáson részt vett dr. Kazarján Erzsébet a Schola Europa igazgatója, aki tájékoztatást adott az iskoláról és kifejezte szándékát az egyházi fenntartásba vétellel kapcsolatban. Az Egyháztanács napirendje foglalkozott beruházási kérdésekkel (miskolci építkezés, kaposszekcsői energetikai felújítás), a 2018-2022 ciklus jelöléseivel, valamint a 2018. év különböző pénzügyi kérdéseivel.

      Következő 10
KERESÉS

NAPI IGE
Együtt nyerjünk vigasztalást nálatok egymás hite által. (Róm 1,12)
www.csendespercek.hu

DÁTUMSOROLÓ

Ökumenikus Imahét
2018. január 21-28.
LINKAJÁNLÓ

Csendes Percek
Biblia lapklub
Noé bárkája
Kisegyház-Kutató Egyesület
Egyháztörténeti Szemle
Metodista lapklub
Püspöki Kerület
Gyülekezeti Missziós Stratégia 2015-2020
United Methodist ChurchWIKIPEDIA AJÁNLAT

Metodizmus
Angol Metodista Egyház
Magyarországi Metodista Egyház
Egyesült Metodista Egyház (UMC)
Püspöki Methodista Egyház
John Wesley
Charles Wesley
John Mott
---
Magyar metodisták:
Funk Márton
Hecker Ádám
Hecker Henrik
Melle Ottó
Szabó Andor
Szalós Artúr
Szécsey János
Szuhánszki János
Tessényi János
Wladár Antónia
Zimre Gyula
---
Híres metodista zenészek:
Charles Wesley
Ira David Sankey
Philip Paul Bliss
Thomas Olivers
---
Angol nyelvű ajánlat:
Metodista püspökök listája
Évi konferenciák listája
Generálkonferencia


© Magyarországi Metodista Egyház     Felelős szerkesztő: Csernák István - hivatal@metodista.hu     Készítette: Gedeon Bt.